schoonmaakster

Wat verdient een schoonmaker zo ongeveer?

Een schoonmaker inhuren kan je veel tijd besparen. Het schoonmaken van je kantoorpand of je huis kan een enorme klus zijn, zoals je waarschijnlijk al lang weet. Maar wat verdient een schoonmaker zo ongeveer?

schoonmaaksterSchoonmakers hebben sinds 1 januari 2019 een nieuwe CAO gekregen. Hiermee is ook het uurloon verhoogd ten opzichte van de jaren ervoor. Een 21-jarige schoonmaker verdient per uur het uurloon van €9,21 bij een 38-urige werkweek. Vanaf 1 januari 2020 gaat dit met 3% omhoog en nog eens 1,5% in 2021. Het tarief dat een schoonmaakbedrijf Hilversum per uur rekent aan een klant zal dus altijd wat hoger liggen.

Langer in dienst = hoger uurloon

Uiteraard verdient een schoonmaker die langer in dienst is en/of ouder is ook een hoger uurloon. Wanneer je echter een schoonmaakbedrijf inhuurt betaald je meestal niet per uur, maar heb je een contract afgesproken waarbij je per maand betaald voor de afgesproken werkzaamheden.

Bij de kosten van zo’n vast contract zijn niet alleen afhankelijk van het aantal uur dat je een schoonmaker inhuurt, maar ook van de looptijd van het contract. Hoe langer het contract hoe minder je per uur hoeft te betalen. Vaak zijn er in een dergelijk contract ook onverwachte situaties opgenomen waarvoor je dan niks extra hoeft te betalen of die tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onverwachte hoeveelheid vogelpoep op de ramen of een feestje met extra confetti.

Wat een schoonmaker ongeveer verdient is dus vastgelegd in de CAO, maar wat je kwijt bent aan het schoonmaakbedrijf is afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten en de werkzaamheden die je laat uitvoeren, schoonmaker gezocht is een logische stap.