Refurbished iPhone kopen en flink besparen

Je ziet het steeds vaker voorbij komen; de refurbished telefoons. In de meeste gevallen gaat het dan om iPhones, maar er zijn ook zeker andere merken waar je een refurbished toestel van kunt kopen. In dit artikel willen het eens hebben over deze toestellen. Wat is het precies en is het ook iets voor jou? De Lebara prijzen kunnen zeer voordelig zijn.

Tweedehands toestel, maar toch een beetje nieuw

Als je het laatste nieuwe model iPhone wilt kopen in de winkel, dan ben je al snel tegen de duizend euro kwijt. Veel mensen sluiten dan ook een koop op afbetaling af bij de provider en betalen maandelijks een bedrag voor het toestel. Dit is natuurlijk een optie, maar het kan een stuk voordeliger. Daarnaast is het ook zeker niet voor iedereen noodzakelijk om het laatste nieuwe model iPhone in bezit te hebben. Een toestel van 2-3 generaties terug is voor veel basisgebruikers meer dan voldoende. Hier komt refurbished om de hoek kijken.

Er zijn bedrijven die op grote schaal iPhones opkopen van enkele generaties terug. Deze kopen ze bijvoorbeeld van verzekeringsmaatschappijen of providers die oude telefoons opkopen. Natuurlijk is niet iedere telefoon meer in de beste conditie, maar deze bedrijven lopen de telefoons helemaal na. Zowel op beschadigingen aan de buitenkant als de software aan de binnenkant. Soms vervangen ze bepaalde onderdelen zoals de batterij of het scherm. Nadat de telefoons door een heel proces zijn gelopen, worden ze opnieuw verpakt en verkocht als refurbished. Je kunt het dus een beetje zien als een tweedehands toestel. Het grote verschil is dat de telefoons gerepareerd zijn en helemaal zijn nagelopen. Vaak verkopen de partijen ze ook met garantie. Dit is dus het grote verschil met tweedehands, waar je een toestel van een particulier koopt.

Bespaar op de kosten

Als je wilt besparen op je mobiele telefoonkosten, dan is het zeker het overwegen waard om eens naar een refurbished toestel te kijken in combinatie met Lebara unlimited. Ben je iemand die niet het nieuwste model iPhone nodig hebt dan is dit zeker het overwegen waard.