Is er eigenlijk een oplossing voor artrose?

Een oplossing is een groot woord, maar er zijn wel degelijk een hoop dingen die je kunt doen wanneer je last hebt van artrose. Afhankelijk van de ernst van de artrose zijn er enkele adviezen van medisch specialisten die gevolgd kunnen worden om de pijn te verminderen.  

Doordat artrose een reumatische aandoening is die in de gewrichten in het lichaam voor pijn zorgt, kan de pijn verminderd worden door de last op deze gewrichten te verminderen.  

Oefeningen bij beginnende artrose klachten 

Bij beginnende artrose zijn er bepaalde oefeningen die voor verbetering kunnen zorgen, alsmede ook bepaalde aanpassingen in de leefstijl. Daar kan Vrij van Pijn hulp bij bieden. Voor mensen met overgewicht is afvallen een snelle en zeer efficiënte methode om de pijn te verminderen. Door gewicht te verliezen zorg je ervoor dat er direct minder druk op de heupen, knieën, enkels en voeten komt te liggen.  

Dit heeft een meetbaar positief effect op de vermindering van pijn en stijfheid als gevolg van de artrose. Ook fysiek zwaar werk of zware fysieke inspanningen in verband met sport kunnen de oorzaak van artrose zijn en deze geleidelijk verergeren. Om deze verergering te voorkomen dien je ook deze bezigheden zo snel mogelijk te verminderen.  

Fysieke ongemakken 

In het geval van ernstige artrose die zware fysieke ongemakken met zich meebrengt, zijn er zwaardere medische maatregelen nodig als oplossing voor de artrose. In deze zwaardere gevallen wordt door specialisten vaak geadviseerd om een operatie te ondergaan of om een bepaalde gewricht te vervangen door een prothese. Vooral bij ernstige artrose in de knie of heup wordt vaak het gewricht vervangen door een prothese.