Een uitstekende prijs voor goud ontvangen

Wanneer de meeste consumenten het over goud hebben, dan gaat dat vaak over sieraden. Een trouwring is traditioneel meestal van goud. Maar het kan natuurlijk ook een gouden ketting, een goud horloge of een andere soort gouden ring zijn.  

 De mens is al duizenden jaren aangetrokken tot goud, het is een manier om jezelf te versieren en heeft een goede waarde. In Nederland zie je ook redelijk veel goud en dan vooral in de vorm van een ring. Een gouden horloge is niet heel populair in Nederland, we zijn hier over het algemeen toch iets meer ingetogen.  

Goud verkopen? 

Natuurlijk is het mogelijk om je goud te verkopen voor geld, je kunt bij De Goudwaag gouden munten verkopen. Sommige mensen zouden niet nooit doen. Denk bijvoorbeeld aan je trouwring verkopen, dat is toch wel het laatste dat je zou doen, toch? Maar er zijn natuurlijk allerlei dingen waardoor je goud zou willen verkopen. Misschien heb je wel een doosje met gouden sieraden ontvangen uit een erfenis en wil je deze te gelden maken. Er zijn natuurlijk vele andere situaties te bedenken.  

 Je goud verkopen is wel iets wat je goed over na moet denken. Want een inkoper zal in veel gevallen het goud omsmelten en je kunt het dan dus niet meer terugkrijgen. Heeft een bepaald sieraad een emotionele waarde voor je? Bedenk jezelf dan goed of je het echt wilt verkopen.  

Als je eenmaal de beslissing genomen hebt, is het zaak om je goed voor te bereiden op de verkoop. Hoeveel karaat heeft het goud? Wat is het gewicht? En meer van dat soort vragen. Een goud inkoper zal eerst het goud gaan wegen en een inschatting maken van de waarde en je vervolgens een goed aanbod doen. Als je een goede voorbereiding hebt gedaan, kun je vervolgens bepalen of je van het aanbod gebruik wilt maken. Meestal krijg je het geld cash mee, maar soms kan het ook worden overgemaakt naar je bankrekening via internet bankieren.