De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is nog niet verplicht, hoewel dit in een aantal gevallen wel door een opdrachtgever geëist kan worden. Veel ondernemers denken dan ook dat dit een verzekering is die ze niet nodig hebben en dat ze deze kosten kunnen besparen. Niets is echter minder waar. Want een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering variëren van een tientje tot enkele tientjes per maand. Dit is afhankelijk van het beroep dat uitgeoefend wordt en voor hoeveel personen deze verzekering wordt afgesloten. Een beroep met weinig risico, zoals een marketeer met een kantoorbaan, zal minder hoeven te betalen dan een beroep met meer risico, zoals iemand die in de metaalbewerking werkt. Hoe meer risico er is en hoe hoger de schade kan zijn, hoe hoger de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten zullen zijn.

Medewerkers veroorzaken schade

Wanneer je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af sluit voor je bedrijf is alle schade die door jou en je medewerkers veroorzaakt wordt tijdens het uitoefenen van je functie gedekt. Dit kan natuurlijk materiële schade zijn, zoals wanneer je tegen een muur aan rijdt met een heftruck, maar ook letselschade valt hier onder. En dit zijn schades die vaak in de papieren gaan lopen. In deze gevallen is het goed om te weten dat je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de kosten hiervan dekt.

Wanneer je twijfelt of de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wel opwegen tegen de baten, is het goed om jezelf af te vragen of je alle eventuele schades zelf zou kunnen dragen. Dus is je spaarpot groot genoeg? Als het antwoord nee is, dan is het zeker verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, daar slaap je een stuk lekkerder van!